Історія Картону

Історія Картону

А ось історія винаходу картону практично не вивчена, і зустрічаються лише уривчасті відомості про розвиток машинного способу виробництва картону наприкінці ХVІІІ – початку ХІХ століття. Але в той же час питання про походження "твердого" паперу залишається відкритим. Відомо, що древні єгиптяни виробляли задовго до китайців свій папір, заснований на технології обробки папірусу.

Папірус - багаторічна недеревна водяна рослина, що досягає у висоту 5 метрів. У Стародавньому Єгипті з коренів папірусу виготовляли різні предмети домашнього вжитку, використовували їх як паливо. Зі стебел папірусу єгиптяни робили канати та мотузки, взуття для жерців, пояси, легкі коробки (можливо прототип сучасної гофротари) та інші предмети. Однак, найважливішим застосуванням папірусу було використання його як матеріал для письма. Найдавніший з відомих папірусних сувоїв, виявлений у гробниці Хемана, має вік понад 5200 років.
Арабський єгиптолог Мохаммеда Закарія Гонейма робив археологічні розкопки в Саккарі поблизу Каїра. Їм було відкрито невідому раніше піраміду єгипетського фараона Третьої династії (2750-2650 рр. е.). Вчений вказує, що поховання належать одному з давніх лівійських племен. Найбільш примітною виявилася могила почесної жінки на ім'я Конефернефер, що означає - Двічі Прекрасна Ка. Голову та плечі її покривала похоронна маска з покритого гіпсом полотна та картону.

Виробництво "твердого" паперу відоме вже кілька тисячоліть, а батьківщиною картону можна вважати - Єгипет.

Коробка для піци

З питань замовлення, розробки та придбання готової коробки для піци, слід звернутися в офіс

т. 063 237 91 12

   044 592 72 19

Про нас

Компанія "Ufipak" була заснована в 2002 році. Наша спеціалізація - це виготовлення гофрованих кардонів, матеріалів упаковки та презентації Каширово з гофрованого кардона. У нас є власні виробничі можливості, повний цикл виробництва гофрованої упаковки

Контакти

Ви можете використовувати нас для контакту з нами:

ufipak@gmail.com
(044) 237 91 12 (063)
237 91 12
(044) 432 29 73
вул.Коноплянська, 18 
      м. Київ, 01001 , Україна